TREMCO ILLBRUCK

Mehkocelična okenska pena+ za RAL montažo

Mehkocelična okenska pena+ za RAL montažo

FM230

Ta 1-komponentna poliuretanska pena je primerna za polnila po RAL-združenju za pospeševanje kvalitete in za izoliranje okenskih spojnih fug ter za polnjenje spojnih fug na vratnih okvirih. Zaradi svoje velike elastičnost lahko več kot 30% pene prenese premikanje gradbenih elemenatov. Odličen oprijem na številne običajne gradbene podlage, npr. na beton, stene, kamen, omet, les, vlaknaste elemente, kovine in na številne plastične materiale (polistirol, PUR- trda pena, poliester, trdi PVC).

Kontaktno lepilo

Kontaktno lepilo

CT 600

 

CT600 je kontaktno lepilo z visoko trdnostjo pri lahki uporabi 500 ml ročnega zabojnika. Idealno je za hitro in lahko
povezovanje mnogih običajnih materialov.
Zunanje okenske letvice za rolete

Zunanje okenske letvice za rolete

TR460

Letvice za rolete so namenjene za notranje izoliranje okenskih spojnih fug. S krivljenjem nastane kotna letvica, ki pokriva in izolira neravnine v območju okenske fuge. Na ta način je možno izolirati različna vogalna območja v zunanjem prostoru. Istočasno obstaja tudi optično prekrivanje okenskih spojnih fug. Trajno pritrjevanje se izvede z ustreznimi vijaki znotraj pokritega demontažnega vijačnega kanala. Ob želenem času s pomočjo nitke odprete in aktivirate trak.

Notranje okenske letvice za rolete

Notranje okenske letvice za rolete

TR450

Letvice za rolete so namenjene za notranje izoliranje okenskih spojnih fug. S krivljenjem nastane kotna letvica, ki pokriva in izolira neravnine v območju okenske fuge. Na ta način je možno izolirati različna vogalna območja v notranjem prostoru. Istočasno obstaja tudi optično prekrivanje okenskih spojnih fug. Za pozicioniranje in montažno pritrjevanje na okvirje je letvica opremljena tudi s funkcijo samolepljenja. Trajno pritrjevanje se izvede z ustreznimi vijaki znotraj pokritega demontažnega vijačnega kanala. Ob želenem času s pomočjo nitke odprete in aktivirate trak.

Hybridno lepilo - tesnilo Plus

Hybridno lepilo - tesnilo Plus

SP350

To elastično, stabilno enokomponentno lepilo na bazi hidropolimerov je primerno za lepljenje, kadar je potrebno izenačiti napetosti različnih materialov v gradbeništvu, v poklicnem in industrijskem sektorju, kadar je potreben hiter začetni oprijem. Lepilo je primerno za interiere in za eksteriere.

Hybridno lepilo - tesnilo

Hybridno lepilo - tesnilo

SP340

To elastično 1-komponentno lepilo na bazi hidropolimerov je še posebej primerno za izdelavo spojev, kadar je potreben takojšen oprijem. SP340 je sistemski sestavni del illbruck sistema za montažo predzidov za lepljenje illbruck PR007 okenskih montažnih okvirjev. Lepilo se uporablja v notranjem in zunanjem območju.

Univerzalno Hybridno lepilo Plus

Univerzalno Hybridno lepilo Plus

SP150

To 1-komponentno lepilo je stabilno in elastično. Izdelano je na hibridni bazi in ima dobro začetno trdnost. Primerno je za lepljenje najrazličnejših materialov v gradbeništvu, obrtništvu in v industriji. Npr. lepljenje pločevinastih opažev, podpiranje tramov, držal, panelov, letvic itd. Zaradi dobre začetne trdnosti je možno lepljenje plošč, sandwich gradbenih elementov, strešnih kritin itd. in sicer brez dodatnega fiksiranja.

Univerzalno Hybridno lepilo

Univerzalno Hybridno lepilo

SP050

To 1-komponentno je stabilno elastično lepilo na hibridni bazi, ki je primerno za tehnično lepljenje in izoliranje v gradbeništvu, dodatnih gradbenih delih in v obrteh. Uporablja se npr. na pločevinastih opažih, cevnih prehodih in kablih ali s pršenjem za tesnjenje prirobnic pri izgradnji toplotnih sistemov. Uporablja se v notranjem in zunanjem območju. Pri uporabi na naravnem kamnu je možna onesnaženost robnih območij. Ne priporoča se za uporabo na plastičnih materialih, občutljivih na napenjanje, hrbtni strani ogledal in pri obremenjevanju trajne mase. Čas izdelave opne je cca. 17 minut. Med in po strjevanju je SP050 kemično nevtralen, je brez vonja in ni koroziven. V strjenem stanju je trajno elastičen, hkrati pa tudi zelo mehanično odporen. Izdelek je odporen proti svetlobi, staranju in klimatskim pogojem. SP050 je brez izocianata, brez silikona in brez topil. Pri stiku z bitumenskimi ali katranskim podlagami se lahko obarva.

Kristalno jasno izolacijsko lepilo

Kristalno jasno izolacijsko lepilo

SP030

Ta 1-komponentni, hitro strdljiv in transparenten lepljivi izolacijski material na hibridni bazi je primeren za uporabo v območjih, kjer je potrebna močna in trajno elastična izolacija in lepljenje steklenih elementov, npr. za lepljenje steklenih plošč z aluminijskimi ali eloksiranimi okvirji (izdelava vitrin in izložb), za izoliranje na steklenih dvigalih in kabinah za prhanje. Zelo primeren za lepljenje v notranjem območju. SP030 se s pomočjo zračne vlage spremeni v elastičen lepljivi izolacijski material, odporen proti svetlobi, staranju in klimatskim pogojem. Čas izdelave je cca. 5 minut. Zaradi hitrega načina strjevanja je globina strjevanja že po prvem dnevu cca. 4 mm. Med in po strjevanju je SP030 kemično nevtralen, brez vonja in ni koroziven. SP030 je brez izocianata, brez silikona in brez topil. Ta lepljivi izolacijski material je kompatibilen s kovinami in večino običajnih gradbenih materialov.

Folijsko lepilo za okna Eko

Folijsko lepilo za okna Eko

SP025

To elastično 1-komponentno lepilo na hibridni bazi je primerno za lepljenje illbruck okenskih folija za izdelavo spojev, za zavarovanje proti zraku in vetru na običajnih gradbenih podlagah. Primerno je tudi za različna lepljenje npr. pri oblaganju s PVC-letvicami, za izenačevanje nepravilnosti na lepilni podlagi in za izolacijska dela na gradbenih spojnih fugah*.

* Za fasadne fuge po DIN 18540/ ISO 11600 še posebej priporočamo illbruck SP525 izolacijski material za fuge v visokogradnji in za spojne fuge

Lepilo za kamen

Lepilo za kamen

PU700

To lepilo je izdelano na bazi modificiranega poliuretana. Izdelano je specialno za lepljenje različnih tipov opek s čistimi površinami za lepljenje. PU700 je primeren tudi za podrejene nižje stenske elemente brez statične relevantnosti npr. za suhogradnje in manjša razdvajanja. PU700 je dolgotrajno odporen proti vodi, morski vodi, raztopini kalcija, razredčenim kislinam in lugom.

Pena iz pištole - lepilo D4

Pena iz pištole - lepilo D4

PU108

To 1-komponentno lepilo za peno iz pištole je visoko kvalitetno lepilo, primerno za uporabo v območjih gradbeništva, gradbenega pohištva in na najrazličnejših strešnih in fasadnih konstrukcijah. Namenjeno je za spajanje okvirjev na gradbenem pohištvu, lepljenje strešnih kritin na poševnih robovih, izolacijskih plošč na ravnih strehah, lepljenje površin pri izdelavi sejemskih elementov, lepljenje talnih oblog na stopnicah in lepljenje plošč za steze ter za številne druge uporabe v podobnih območjih, npr. za lepljenje kovin, lesa, gum, materialov iz čvrste pene (stirodur, stiropor), plastike, betona, opeke, steklenega betona in steklene volne na porozne podlage.

2K - Lepilo za alu vogale

2K - Lepilo za alu vogale

PU038

To 2K-lepilo je brez topil na dvokomponentni lepljivi poliuretanski bazi. Spajanje in povezovanje se odvija kot reakcija poliuretanske smole s sredstvom za sušenje. PU038 se uporablja predvsem za strukturno lepljenje vogalov na aluminijskih oknih in vratih. Prešani deli se lahko pozneje plastificirajo.

Perimeter-lepljiva pena

Perimeter-lepljiva pena

PU020

Ta 1-komponentna pena iz pištole za peno je primerna za lepljenje EPS- in XPS-izolacijskih plošč v obsegu, kot je to opisano v DIN 4108-2 (ni primerna za vodo pod pritiskom) in za lepljenje izolacijskih plošč iz poliuretanske čvrste pene. Kompatibilna je s številnimi oblogami iz hladnega bitumna ter se odlično oprijema številnih običajnih gradbenih podlag, npr. betona, zidov, kamna, ometa, lesa, vlaknastih elementov, kovin in številnih plastičnih materialov.

Konstrukcijsko lepilo Multi

Konstrukcijsko lepilo Multi

PU014

To je poliuretansko-montažno lepilo za hitro in vodotesno spajanje gradbenih materialov. Še posebej dobro lepi na kamen, naravni kamen (na primer marmor, ker je PU014 kompatibilen z naravnim kamnom), opeko, beton in druge porozne materiale. Primeren je tudi za lepljenje kovin, PVC, polistirola, PU-pene, kamnite volne, lesa in drugih gradbenih materialov na porozne površine. Poleg tega se lahko PU014 uporablja tudi za različne uporabe pri izdelavi oken. Primeren je še posebej za lepljenje illbruck fazonskih kosov na okenskih poličkah. Za notranjo in zunanjo uporabo.

Konstrukcijsko lepilo

Konstrukcijsko lepilo

PU011

Konstrukcijsko lepilo je 1K-PU lepilo izrazito velike začetne trdnosti. Dober oprijem na vse materiale, kot so na primer les, beton, kovine... Uporablja se za notranja in zunanja dela.
EPDM-folijsko lepilo

EPDM-folijsko lepilo

OT015

To EPDM lepilo za folije, ki vsebuje topilo na bazi stiren kavčuka, je namenjeno za lepljenje folije illbruck EPDM na običajne gradbene podlage, kot so beton, zid, les, aluminij, jeklo, hladni bitumni in tudi za preklopne spoje EPDM-folije.

Hitro lepilo za zasteklitev

Hitro lepilo za zasteklitev

DG210

To 2-komponentno lepilo je primerno za čvrsto, ne pa tudi trdno lepljenje izolacijskega stekla v okenskih okvirjih, npr. za lepljenje delnih ojačitev krilnih okvirjev z neugodno geometrijo, povezovanje profilov, ki ne omogočajo jeklene vložke in za izdelavo protivlomnih oken.

EPDM-folijsko lepilo

EPDM-folijsko lepilo

CT113

To lepilo vsebuje topilo na bazi stirol-kavčuka ter je namenjeno za lepljenje illbruck EPDM-folij na vse gradbene podlage, npr. na številne hladne bitumne, zidove, aluminij, trdi PVC ter za preklopne spoje EPDM-folij.

Butilni & bitumenski Primer Eko

Butilni & bitumenski Primer Eko

ME904

Primer služi kot posrednik za pritrjevanje in kot podlaga za optimalno predhodno obdelavo običajnih gradbenih površin, npr. zidov, lesa, plošč iz lesenih vlaken, talnih plošč, pri obdelavi illbruck butilnih in bitumenskih trakov in ev. kot posrednik za pritrjevanje samolepilnih lepljivih trakov.

12345
D.B.T. d.o.o.

Podjetje D.B.T. d.o.o. je bilo ustanovljeno konec leta 1991 v sosednji Hrvaški. Svoj program je usmerilo na tržišče stavbnega in pohištvenega okovja s široko ponudbo proizvodov priznanih evropskih proizvajalcev kot tudi domačih. Leta 2005 je podjetje odprlo svojo podružnico v Sloveniji.

Kontakt

D.B.T. d.o.o.

Naslov: Sp. Vižinga 21d, 2360 Radlje ob Dravi, Slovenija

E-pošta: info@dbt.si

Telefon: 02 888 10 00

Telefax:02 888 10 02