TREMCO ILLBRUCK

Kontaktno lepilo

Kontaktno lepilo

CT 600

 

CT600 je kontaktno lepilo z visoko trdnostjo pri lahki uporabi 500 ml ročnega zabojnika. Idealno je za hitro in lahko
povezovanje mnogih običajnih materialov.
Butilni aluminijski trak

Butilni aluminijski trak

ME402/ME405

Enostranski samolepilni trak je namenjen za izoliranje in za popravila in saniranje spojev, šivov, spojev ali preklopov v notranjem in zunanjem območju, kjer je potrebna nepropustna izolacija za plin in difuznost vodne pare (npr. izdelava oken in fasad).

Perimeter-lepljiva pena

Perimeter-lepljiva pena

PU020

Ta 1-komponentna pena iz pištole za peno je primerna za lepljenje EPS- in XPS-izolacijskih plošč v obsegu, kot je to opisano v DIN 4108-2 (ni primerna za vodo pod pritiskom) in za lepljenje izolacijskih plošč iz poliuretanske čvrste pene. Kompatibilna je s številnimi oblogami iz hladnega bitumna ter se odlično oprijema številnih običajnih gradbenih podlag, npr. betona, zidov, kamna, ometa, lesa, vlaknastih elementov, kovin in številnih plastičnih materialov.

Pena iz pištole - lepilo D4

Pena iz pištole - lepilo D4

PU108

To 1-komponentno lepilo za peno iz pištole je visoko kvalitetno lepilo, primerno za uporabo v območjih gradbeništva, gradbenega pohištva in na najrazličnejših strešnih in fasadnih konstrukcijah. Namenjeno je za spajanje okvirjev na gradbenem pohištvu, lepljenje strešnih kritin na poševnih robovih, izolacijskih plošč na ravnih strehah, lepljenje površin pri izdelavi sejemskih elementov, lepljenje talnih oblog na stopnicah in lepljenje plošč za steze ter za številne druge uporabe v podobnih območjih, npr. za lepljenje kovin, lesa, gum, materialov iz čvrste pene (stirodur, stiropor), plastike, betona, opeke, steklenega betona in steklene volne na porozne podlage.

Lepilo za kamen

Lepilo za kamen

PU700

To lepilo je izdelano na bazi modificiranega poliuretana. Izdelano je specialno za lepljenje različnih tipov opek s čistimi površinami za lepljenje. PU700 je primeren tudi za podrejene nižje stenske elemente brez statične relevantnosti npr. za suhogradnje in manjša razdvajanja. PU700 je dolgotrajno odporen proti vodi, morski vodi, raztopini kalcija, razredčenim kislinam in lugom.

2K - Lepilo za alu vogale

2K - Lepilo za alu vogale

PU038

To 2K-lepilo je brez topil na dvokomponentni lepljivi poliuretanski bazi. Spajanje in povezovanje se odvija kot reakcija poliuretanske smole s sredstvom za sušenje. PU038 se uporablja predvsem za strukturno lepljenje vogalov na aluminijskih oknih in vratih. Prešani deli se lahko pozneje plastificirajo.

Hitro lepilo za zasteklitev

Hitro lepilo za zasteklitev

DG210

To 2-komponentno lepilo je primerno za čvrsto, ne pa tudi trdno lepljenje izolacijskega stekla v okenskih okvirjih, npr. za lepljenje delnih ojačitev krilnih okvirjev z neugodno geometrijo, povezovanje profilov, ki ne omogočajo jeklene vložke in za izdelavo protivlomnih oken.

Butilni trak

Butilni trak

ME403

Obojestransko samolepljiv. Ta lepilni in tesnilni trak je namenjena za izoliranje okenskih spojev v območju izdelave oken in fasad in za lepljenje trakov, folij in podstrešnih trakov na kovine, les, plastične materiale, beton ali kamen. Druga območja uporabe so: izdelava karavanov, hladilna tehnika in klima tehnika, izdelava naprav ali izdelava avtomobilov.
EPDM-folijsko lepilo

EPDM-folijsko lepilo

CT113

To lepilo vsebuje topilo na bazi stirol-kavčuka ter je namenjeno za lepljenje illbruck EPDM-folij na vse gradbene podlage, npr. na številne hladne bitumne, zidove, aluminij, trdi PVC ter za preklopne spoje EPDM-folij.

EPDM-folijsko lepilo

EPDM-folijsko lepilo

OT015

To EPDM lepilo za folije, ki vsebuje topilo na bazi stiren kavčuka, je namenjeno za lepljenje folije illbruck EPDM na običajne gradbene podlage, kot so beton, zid, les, aluminij, jeklo, hladni bitumni in tudi za preklopne spoje EPDM-folije.

Butilni trak flis

Butilni trak flis

ME404

Ta butilna trak se uporablja v notranjem in v zunanjem območju za izoliranje fug, šivov in razpok pri obdelavi kovin in pločevin (npr. za izoliranje segmentnih elementov na kovinskih konstrukcijah) in v območju streh (npr. za spojno izoliranje in preklopno izoliranje).

Konstrukcijsko lepilo

Konstrukcijsko lepilo

PU011

Konstrukcijsko lepilo je 1K-PU lepilo izrazito velike začetne trdnosti. Dober oprijem na vse materiale, kot so na primer les, beton, kovine... Uporablja se za notranja in zunanja dela.
Konstrukcijsko lepilo Multi

Konstrukcijsko lepilo Multi

PU014

To je poliuretansko-montažno lepilo za hitro in vodotesno spajanje gradbenih materialov. Še posebej dobro lepi na kamen, naravni kamen (na primer marmor, ker je PU014 kompatibilen z naravnim kamnom), opeko, beton in druge porozne materiale. Primeren je tudi za lepljenje kovin, PVC, polistirola, PU-pene, kamnite volne, lesa in drugih gradbenih materialov na porozne površine. Poleg tega se lahko PU014 uporablja tudi za različne uporabe pri izdelavi oken. Primeren je še posebej za lepljenje illbruck fazonskih kosov na okenskih poličkah. Za notranjo in zunanjo uporabo.

Butilni & Bitumenski Primer za pršenje

Butilni & Bitumenski Primer za pršenje

ME902

Primer služi kot posrednik za pritrjevanje in kot podlaga za optimalno predhodno obdelavo površin za pritrjevanje pri obdelavi illbruck butilnih in bitumenskih trakov.

Butilni & bitumenski Primer Eko

Butilni & bitumenski Primer Eko

ME904

Primer služi kot posrednik za pritrjevanje in kot podlaga za optimalno predhodno obdelavo običajnih gradbenih površin, npr. zidov, lesa, plošč iz lesenih vlaken, talnih plošč, pri obdelavi illbruck butilnih in bitumenskih trakov in ev. kot posrednik za pritrjevanje samolepilnih lepljivih trakov.

EPDM-zunanja folija

EPDM-zunanja folija

ME220

Zunanja folija ME220 EPDM je debela 1,2 mm in je namenjena za zunanje izoliranje stalnih spojev pri vratih in oknih in tlemi do območja perimetrov. ME220 je primeren tudi za izoliranje vznožij zgradb za izoliranja priključkov v skladu z DIN 18195-4 in DIN 18195-6 Odlomek 9. Za razliko od tega je zunanja folija il- lbruck ME220 EPDM-folija 0,75 mm namenjena za zunanjo izoliranje fasad.

Folija za vse vremenske pogoje

Folija za vse vremenske pogoje

ME110

Ta specialna folija je namenjena za zrakotesno, vetrotesno in vodotesno lepljenje na gradbene elemente v območju fasad. Na območju tal se lahko uporablja izolirna folija, debela 1,5 mm, ki je v skladu z DIN 18195. Ta folija se zelo dobro prilega h običajnim gradbenim podlagam, npr. na beton, stene, les, kovine, številne plastike, trdi PVC in na različne hladne bitumne.

Notranja samolepilna folija VV

Notranja samolepilna folija VV

ME350

To je trak, na katerega je po vsej površini naneseno lepilo ter je dizajniran specialno za notranje tesnjenje oken med okenskim okvirjem in različnimi gradbenimi površinami. Lahko se obdeluje ter je nepropusten. Poleg tega se dobro prilega na vse gradbene materiale ( na primer na trdi PVC, apnenec, kovine, les, izolirne trakove (EPS, XPS, PUR pene).

Okenski butilni trak

Okenski butilni trak

ME410

Ta butilni trak je namenjen za hitro in varno izoliranje, nepropustno za difuzijsko paro na okenskih spojnih fugah ter se lahko s pomočjo dodatnih trakov za pritrjevanje enostransko in obojestransko skrito vgradi kot tesnilni trak in se lahko kompletno in brez težav premaže z ometom in premazom.

TwinAktiv

TwinAktiv

ME500

Ta folija je namenjena za izoliranje spojnih fug med okni in fasado. Zaradi variabilne sd-vrednosti (difuznosti vodne pare) je ta folija primerna za notranjo in zunanjo uporabo. Folija pri tem izpolnjuje priporočila RAL združenja za pospeševanje kakovosti oken in hišnih vrat „znotraj gostejše kot zunaj “.

TwinAktiv HI

TwinAktiv HI

ME501

Ta folija je namenjena za izoliranje spojnih fug med okni in fasado. Zaradi variabilne sd-vrednosti (difuznost vodne pare) je folija primerna za notranjo in zunanjo uporabo. Folija zadovoljuje priporočila RAL združenja za pospeševanje kakovosti oken in hišnih vrat.

TwinAktiv VZ

TwinAktiv VZ

ME503

Folijo se lahko zaradi variabilne Sd-vrednosti (difuznost vodne pare) uporablja tako znotraj kot tudi zunaj. Folija zadovoljuje priporočila RAL združenja za pospeševanje kvalitete oken in hišnih vrat “znotraj gostejše kot zunaj ”. Lepljenje gradbenih elementov se opravi s SP025 folijskim lepilom za okna Eko ali z vgradnjo na gladek prema na svežem ometu s pomočjo mrežice za omete.

Zunanja samolepilna folija VV

Zunanja samolepilna folija VV

ME351

To je trak, na katerega je po vsej površini naneseno lepilo ter je dizajniran specialno za zunanje tesnjenje oken med okenskim okvirjem in različnimi gradbenimi površinami. Lahko se obdeluje ter se dobro prilega na vse gradbene materiale ( na primer na trdi PVC, apnenec, kovine, les, izolirne trakove (EPS, XPS, PUR pene).

Lepilo za ogledala

FA940

To 1-komponentno silikonsko lepilo je zelo primerno za lepljenje ogledal z izenačevanjem obremenjevanja na različnih podlagah, za lepljenje občutljivih plastičnih materialov, npr. PMMA in polikarbonatov in za izolacijska dela na naravnem kamnu.

Silikon za steklene fasade

Silikon za steklene fasade

FA850

Ta 1-komponentni silikonski izolacijski material je primeren za največje zahteve v pomičnih fugah na visokogradnji. Še posebej je primeren za pečatenje na strani, ki je izpostavljena vremenskim vplivom na zastekljenih fasadah (Structural- Glazing) in za izolacijo na zastekljenih strehah, zimskih vrtovih, fasadnih zavesah in okenskih fasadah ter za druge uporabe na steklenih zgradbah.

Silikon za naravni kamen

Silikon za naravni kamen

FA870

Ta 1-komponentni silikonski izolacijski material je še posebej primeren za elastično izoliranje spojnih in pomičnih fug med naravnim kamnitim materialom kot so granit, skrilavec, terac, marmor itd. ter za spojne fuge na druge gradbene materiale kot so beton, keramika, kovine, steklo, PVC in obdelan les. FA870 se uporablja v kopalnicah in za prhe, v kuhinjah, vhodnih prostorih, na stopniščih, tleh, balkonih, fasadah in terasah v notranjem in zunanjem prostoru.

Mat silikon za naravni kamen

Mat silikon za naravni kamen

FA 880

Ta 1-komponentni silikonski izolacijski material je še posebej primeren za elastično izoliranje spojnih in pomičnih fuga med naravnimi kamnitimi materiali kot so granit, skrilavec, teraco, marmor itd. ter za spojne fuge na drugih običajnih gradbenih materialih kot so beton, keramika, kovine, steklo, PVC in obdelan les. FA875 se uporablja v kopalnicah in za prhe, kuhinjah, vhodnih prostorih, stopniščih, tleh, balkonih, fasadah in terasah v notranjem in zunanjem prostoru.

Silikon za prehrambne artikle

Silikon za prehrambne artikle

GS202

Ta 1-komponentni silikonski izolacijski material se uporablja povsod, kjer je možen stik s prehrambnimi artikli, pitno vodo in vodo za akvarij. Še posebej je primeren za fugiranje in izoliranje na silikatnih podlagah s trajno vlago ter za lepljenje steklenih akvarija po DIN 32 622.

Silikon za sanitarije

Silikon za sanitarije

GS241

Ta 1-komponentni silikonski izolacijski material je zaradi svoje dobre odpornosti na vlažne prostore še posebej primeren za izoliranje spojnih in razdelilnih fug:

  • v sanitarnem območju
  • na keramičnih stenah
  • na kopalnih kadeh in razdelilnih stenah za prhanje
  • v območju kuhinje
  • v gradnji s steklenimi in kovinskimi materiali
Strukturni akril

Strukturni akril

LD701

Ta akrilni izolacijski material je še posebej primeren za popravljanje okvar v strukturi brušenega ometa, za izoliranje razpok in fug v stenah, poroznem betonu, kamnu, ometu, med drugim v notranjem in zunanjem območju. Ni primeren za razdelilne fuge.
Akril

Akril

LD702

Ta 1-komponentna akrilna disperzija je primerna za izoliranje fug v notranjem območju s manjšimi obremenitvami in za izoliranje fug in spojev npr. na stropu, na lažjih gradbenih zidovih, okenskih poličkah in zabojih za rolete in za izpolnjevanje razpok in fug v poroznem betonu, kamnu, ometu in lesu.

Soboslikarski akril

Soboslikarski akril

LD703

Ta disperzijski akrilni izolacijski material je primeren za izoliranje spojnih fug med okenskimi in vratnimi okviri in zidovi, ometi in mavčnimi ploščami za manjše premikanje in za izoliranje razpok in fug v poroznem betonu, kamnu, ometu in lesu.

Akril za gradbene spojne fuge

Akril za gradbene spojne fuge

LD705

Ta disperzijski akrilni izolacijski material je primeren za izoliranje spojnih fug med okenskimi in vratnimi okviri in zidovi, ometi in mavčnimi ploščami za manjše premikanje in za izoliranje razpok in fug v poroznem betonu, kamnu, ometu in lesu. Za izoliranje okenskih spojnih fug se lahko ta akril uporablja samo v notranjem območju.

Lepilo in izolacijski material

Lepilo in izolacijski material

OS111

Ta lepljivi in izolacijski material se lahko taki obdeluje in prilega tudi na mokre podlage. Za lepljenje bitumenskih strešnih kritin (vključno APP-i SBS-modificirani bitumen). Za vodotesno zapiranje fug, šivov in spojev na strešnih robovih, dimnikih, svetlobnih kupolah, strešnih prehodih. Za lepljenje vodnih odvodov in vsebnikov za prod. Za izoliranje puščanja in za (nujna) popravila, tudi na mokrih podlagah. Za pritrjevanje kovinskih plošč na betonske in kamene podlage. Za lepljenje robnih trakov pri vertikalnih fasadnih opravilih.

Silikon za plastične materiale

Silikon za plastične materiale

OS700

Ta silikon je primeren za kvalitetne, elastične izolacije v bazenih in na ravnih strehah, za spoje PVC-folije na gradbene elemente; v območju laboratorija in v nuklearnem laboratoriju, v gradbenem območju obrata za obdelavo prehrambnih živil (transparentna nastavitev). OS700 priporočajo vodilni proizvajalci PVC-folij (npr. B.DLW/delifol, DYNAMIT NOBEL/Trocal, BRAAS/Rhepanol, Rhenofol). Zaradi stalnega kontakta z vodo mora biti izolacijski material kompletno obdelan.

Izolacijski material za fuge v visokogradnji

Izolacijski material za fuge v visokogradnji

SP525

Ta 1-komponentni hibridni izolacijski material je primeren za elastično izoliranje spojnih in pomičnih fug v notranjem i zunanjem območju ter za izoliranje okenskih fug in spojnih fug za vrata.

Illmod i

Illmod i

TP001

Trak za tesnjenje fug, ki je všit v folijo, je namenjena za zračno nepropustno izolacijo okenskih spojnih fug na notranji strani. Ob želenem času se aktivira s pomočjo vlaken za odpiranje traku.

Illac

Illac

TP300

Ta tesnilni trak za fuge je primeren za konstrukcije fug, npr. pri okenskih spojih, pokritih okenskih spojnih fugah ali kot omejitev izolacijskega materiala.

Illmod 600

Illmod 600

Ta Premium trak za tesnjenje fug se je dokazal že leta 1965 pri izoliranju fug proti padavinam, pri čemer omogoča difuznost vodnih hlapov in za spoje v visokogradnji. Pri tem omogoča premikanje in zanesljivo izolira fasadne fuge od - do 40 mm. Trak je dolgotrajen in odporen proti vremenskih pogojem.

Illmod a

Illmod a

TP601

Ta trak za tesnjenje fug, ki je všit v folijo, je namenjen za zunanjo izolacijo okenskih fug, nepropustno za padavine.

Illmod max

Illmod max

TP602

Ta trak za tesnjenje fug je v skladu s posebnimi zahtevami zunanje izolacije okenskih spojnih fug. Samo z eno dimenzijo traku se izolirajo običajne širine okenskih spojnih fug. Odpornost proti vplivom vremena.

Illmod eco

Illmod eco

TP610

Ta tesnilni trak za fuge je namenjena za zunanje izoliranje proti padavinam na spojnih fugah v visokogradnji. TP610 illmod eco se vgrajuje pri montažah oken, kovinskih delov ali lesu in pri izdelavi kontejnerjev. Odporen je proti vplivom vremena.

Illmod duo RK

Illmod duo RK

Ta multifunkcionalni tesnilni trak je izdelek za izoliranje proti prodiranju zraka in za toplotno izolacijo v spojnih fugah na zabojih za rolete. Značilnost difuznosti vodne pare “znotraj gostejše kot zunaj ” se doseže s povečanim komprimiranjem edinstvene dvojno preklopljene notranje strani. TP021 se uporablja v novogradnjah in pri sanacijah.

Illmod duo eco

Illmod duo eco

TP320

Ta multifunkcionalni tesnilni trak je izdelek za izoliranje nepropustnosti za zrak in toplotno izoliranje v okenski fugi. Karakteristika difuznosti vodne pare “znotraj gostejše kot zunaj ” se doseže s povečanim komprimiranjem edinstvene preklopljene notranje strani. TP320 se postavlja v pokrite fuge, z dolgotrajno zaščito proti UV-žarkom se poveča nivo zunanje zaščite proti vremenu.

Illmod trioplex FBA

Illmod trioplex FBA

TP651

Ta multifunkcionalni tesnilni trak je namenjena za izoliranje spojnih fug pri oknih in vratih, ki ne prepuščajo zrak in padavine, hkrati pa ima tudi karakteristike, potrebne za toplotno izolacijo skozi celo leto. Primeren je za gradnjo, katere globina je manjša od 58 mm, zato je izjemno primeren za izoliranje stalnega spoja na okenski polički (FBA). Patentirano bočno impregniranje zadovoljuje zahteve RAL zagotavljanja kvalitete, ko gre za karakteristike difuznosti vodne pare “znotraj gostejše kot zunaj ”.

Illmod trioplex+

Illmod trioplex+

TP652

Ta multifunkcionalni tesnilni trak je namenjena za izoliranje spojnih fug med okni in vrati, ki so nepropustne za zrak in padavinam z istočasnimi karakteristikami za toplotno izoliranje preko celotne gradbene globine. Edinstven notranje stopnjevan trak in patentirano bočno impregniranje zadovoljuje povečane zahteve v pasivnih hišah, novogradnjah in prenovah. Glede difuzije vodne pare ima TP652 karakteristiko „znotraj tesni bolje kot zunaj “.
Akrilni trak

Akrilni trak

TN021

Akrilni trak vsebuje zmes visoko elastičnega akrilata in steklenih mikro kroglic kot polnilo, ki so oblikovane z ekstruzijo in nato posušene s pomočjo UV svetlobe. Izdelek ima zelo veliko sposobnost lepljenja in se lahko uporablja za številne strukturno neporozne materiale in za številne druge uporabe. Lahko se lepijo tudi mehanični povezovalni elementi.

Distančni trak

Distančni trak

TN115

Ta trak je zaprt trak, z gladkimi porami, enostransko samolepilen iz PE pene, brez zaščite. TN115 se v glavnem uporablja za zastekljevanje v industriji stekla in gradbeništvu.

Elastični trak z jekleno strukturo

Elastični trak z jekleno strukturo

TN126

Samolepilni polietilenski trak za elastične izolacijske materiale, npr. za izoliranje falca za steklo; izoliranje parapetnih elementov in plošč.

Zaščitni trak za zastekljevanje

Zaščitni trak za zastekljevanje

TN136

Ta zaščitni trak za zastekljevanje je izjemno učinkovit trak za zaščitno zastekljevanje, ki je razvit zato, da bi se izboljšala varnost oken in vrat s pritrdilnimi letvicami. Izdelek se uporablja kot nadomestilo za običajno notranje tesnjenje, pri čemer se enota stekla spaja z okvirjem in zapečati. Pri pravilni izbiri in nanosu proizvoda je skoraj nemogoče odstraniti enoto z zunanje strani (razen da se uniči).

Izolacijski trak in trak za izolacijo proti vibracijam LR

Izolacijski trak in trak za izolacijo proti vibracijam LR

TN553

Ta visokokvalitetni trak iz penastega materiala se uporablja za izoliranje med tesno spojenimi gradbenimi deli. Uporablja se za izoliranje v visokogradnji in pri izdelavi fasad ter za izolacijo proti vibracijam pri gradnji z lesom, kovinami in v masivni gradnji. Druge možnosti za uporabo traku : pri izdelavi strojev in kontejnerjev, klimatskih naprav ali opažev.

Polietilenski lepljivi trak

Polietilenski lepljivi trak

TN563

Ta lepljivi trak je namenjen za zaščito, izolacijo in zmanjševanje vibracij ter se uporablja na številnih področjih, npr. viseče fasade, strukturno zastekljevanje, izoliranje strešnih oken, zapiranje cevnih sistemov v napravah za ventilacijo in klimatskih napravah, vmesnih zidovih, v strojegradnji, za izdelavo motornih vozil in kontejnerjev in za oblaganje.

Folijsko lepilo za okna Eko

Folijsko lepilo za okna Eko

SP025

To elastično 1-komponentno lepilo na hibridni bazi je primerno za lepljenje illbruck okenskih folija za izdelavo spojev, za zavarovanje proti zraku in vetru na običajnih gradbenih podlagah. Primerno je tudi za različna lepljenje npr. pri oblaganju s PVC-letvicami, za izenačevanje nepravilnosti na lepilni podlagi in za izolacijska dela na gradbenih spojnih fugah*.

* Za fasadne fuge po DIN 18540/ ISO 11600 še posebej priporočamo illbruck SP525 izolacijski material za fuge v visokogradnji in za spojne fuge

Kristalno jasno izolacijsko lepilo

Kristalno jasno izolacijsko lepilo

SP030

Ta 1-komponentni, hitro strdljiv in transparenten lepljivi izolacijski material na hibridni bazi je primeren za uporabo v območjih, kjer je potrebna močna in trajno elastična izolacija in lepljenje steklenih elementov, npr. za lepljenje steklenih plošč z aluminijskimi ali eloksiranimi okvirji (izdelava vitrin in izložb), za izoliranje na steklenih dvigalih in kabinah za prhanje. Zelo primeren za lepljenje v notranjem območju. SP030 se s pomočjo zračne vlage spremeni v elastičen lepljivi izolacijski material, odporen proti svetlobi, staranju in klimatskim pogojem. Čas izdelave je cca. 5 minut. Zaradi hitrega načina strjevanja je globina strjevanja že po prvem dnevu cca. 4 mm. Med in po strjevanju je SP030 kemično nevtralen, brez vonja in ni koroziven. SP030 je brez izocianata, brez silikona in brez topil. Ta lepljivi izolacijski material je kompatibilen s kovinami in večino običajnih gradbenih materialov.

Univerzalno Hybridno lepilo

Univerzalno Hybridno lepilo

SP050

To 1-komponentno je stabilno elastično lepilo na hibridni bazi, ki je primerno za tehnično lepljenje in izoliranje v gradbeništvu, dodatnih gradbenih delih in v obrteh. Uporablja se npr. na pločevinastih opažih, cevnih prehodih in kablih ali s pršenjem za tesnjenje prirobnic pri izgradnji toplotnih sistemov. Uporablja se v notranjem in zunanjem območju. Pri uporabi na naravnem kamnu je možna onesnaženost robnih območij. Ne priporoča se za uporabo na plastičnih materialih, občutljivih na napenjanje, hrbtni strani ogledal in pri obremenjevanju trajne mase. Čas izdelave opne je cca. 17 minut. Med in po strjevanju je SP050 kemično nevtralen, je brez vonja in ni koroziven. V strjenem stanju je trajno elastičen, hkrati pa tudi zelo mehanično odporen. Izdelek je odporen proti svetlobi, staranju in klimatskim pogojem. SP050 je brez izocianata, brez silikona in brez topil. Pri stiku z bitumenskimi ali katranskim podlagami se lahko obarva.

Univerzalno Hybridno lepilo Plus

Univerzalno Hybridno lepilo Plus

SP150

To 1-komponentno lepilo je stabilno in elastično. Izdelano je na hibridni bazi in ima dobro začetno trdnost. Primerno je za lepljenje najrazličnejših materialov v gradbeništvu, obrtništvu in v industriji. Npr. lepljenje pločevinastih opažev, podpiranje tramov, držal, panelov, letvic itd. Zaradi dobre začetne trdnosti je možno lepljenje plošč, sandwich gradbenih elementov, strešnih kritin itd. in sicer brez dodatnega fiksiranja.

Hybridno lepilo - tesnilo

Hybridno lepilo - tesnilo

SP340

To elastično 1-komponentno lepilo na bazi hidropolimerov je še posebej primerno za izdelavo spojev, kadar je potreben takojšen oprijem. SP340 je sistemski sestavni del illbruck sistema za montažo predzidov za lepljenje illbruck PR007 okenskih montažnih okvirjev. Lepilo se uporablja v notranjem in zunanjem območju.

Hybridno lepilo - tesnilo Plus

Hybridno lepilo - tesnilo Plus

SP350

To elastično, stabilno enokomponentno lepilo na bazi hidropolimerov je primerno za lepljenje, kadar je potrebno izenačiti napetosti različnih materialov v gradbeništvu, v poklicnem in industrijskem sektorju, kadar je potreben hiter začetni oprijem. Lepilo je primerno za interiere in za eksteriere.

Notranje okenske letvice za rolete

Notranje okenske letvice za rolete

TR450

Letvice za rolete so namenjene za notranje izoliranje okenskih spojnih fug. S krivljenjem nastane kotna letvica, ki pokriva in izolira neravnine v območju okenske fuge. Na ta način je možno izolirati različna vogalna območja v notranjem prostoru. Istočasno obstaja tudi optično prekrivanje okenskih spojnih fug. Za pozicioniranje in montažno pritrjevanje na okvirje je letvica opremljena tudi s funkcijo samolepljenja. Trajno pritrjevanje se izvede z ustreznimi vijaki znotraj pokritega demontažnega vijačnega kanala. Ob želenem času s pomočjo nitke odprete in aktivirate trak.

Zunanje okenske letvice za rolete

Zunanje okenske letvice za rolete

TR460

Letvice za rolete so namenjene za notranje izoliranje okenskih spojnih fug. S krivljenjem nastane kotna letvica, ki pokriva in izolira neravnine v območju okenske fuge. Na ta način je možno izolirati različna vogalna območja v zunanjem prostoru. Istočasno obstaja tudi optično prekrivanje okenskih spojnih fug. Trajno pritrjevanje se izvede z ustreznimi vijaki znotraj pokritega demontažnega vijačnega kanala. Ob želenem času s pomočjo nitke odprete in aktivirate trak.

Mehkocelična okenska pena+ za RAL montažo

Mehkocelična okenska pena+ za RAL montažo

FM230

Ta 1-komponentna poliuretanska pena je primerna za polnila po RAL-združenju za pospeševanje kvalitete in za izoliranje okenskih spojnih fug ter za polnjenje spojnih fug na vratnih okvirih. Zaradi svoje velike elastičnost lahko več kot 30% pene prenese premikanje gradbenih elemenatov. Odličen oprijem na številne običajne gradbene podlage, npr. na beton, stene, kamen, omet, les, vlaknaste elemente, kovine in na številne plastične materiale (polistirol, PUR- trda pena, poliester, trdi PVC).

1K-PU pištolska pena All Season

1K-PU pištolska pena All Season

FM310

Za priključne spojnice na okenskih/vratnih okvirjih in za tesnjenje in izolacijo. Oprijem na beton, masivne zidove, mavčne kartone, kamen, omet, les, kovine, plastiko (trdi PVC, poliester, PS, PUR).

1K-PU pištolska pena Low Expansion

1K-PU pištolska pena Low Expansion

FM343

Nizko ekspandirajoča PU pena za priključne spojnice na okenskih/vratnih okvirjih in za tesnjenje in izolacijo. Oprijem na beton, masivne zidove, mavčne kartone, kamen, omet, les, kovine, plastiko (trdi PVC, poliester, PS, XPS, PUR).

2K-Montažna pena

2K-Montažna pena

FM710

Ta 2-komponentna poliuretanska pena je zelo primerna za izpolnjevanje votlih prostorov in za izoliranje. Oprijem na številne običajne gradbene podlage, npr. na beton, zidove, kamen, omet, les, vlaknaste elemente, kovine in na številne plastične materiale (polistirol, PUR- trda pena, poliester, trdi-PVC).

2K-Hitra pena za okvirje

2K-Hitra pena za okvirje

FM790

Ta 2-komponentna poliuretanska hitra pena je zelo primerna za montažo vratnih okvirjev in kot polnilo za lesena vrata. Odličen oprijem na številne običajne gradbene podlage, npr. na beton, zidove, kamen, omet, les, vlaknaste elemente, kovine in številne plastične materiale (polistirol, PUR- trda pena, poliester, trdi-PVC).

Ognjevarna pena

Ognjevarna pena

FF 197

 

Nullifire FF197 je modificirana, 1-komponentna poliuretanska pena. Primerna za polnjenje in tesnjenje linearnih spojev gradbenih delov z zahtevami za požarno odpornost v horizontalni in vertikalni smeri.
Nanaša se preko cele globine spoja zida oziroma stropa. Požarna odpornost znaša 240 minut odvisno od širine spoja.

Čistilo za pištole

Čistilo za pištole

AA290

To čistilo za pištolo ima nastavek za vijak za pištolo in povešeni podaljšek za ventil za sprej, kar omogoča čiščenje pištole in adapterjev. čistilec je še posebej primeren za odstranjevanje nestrjene PUR-pene. Poleg tega se lahko uporablja tudi za odstranjevanje svežih ostankov barve, voska, maščob, olj in lepil.

Sprej za vzdrževanje pištole

Sprej za vzdrževanje pištole

AA291

Ta sprej za vzdrževanje pištol je kakovostno sredstvo za vzdrževanje in zaščito z močnim delovanjem, ki odstranjuje nečistoče in vlažnost. Sredstvo je na bazi teflona ter je namenjeno za nego in vzdrževanje funkcij vseh illbruckovih adapterjev za pištole. Tanek teflonski sloj brez kisline preprečuje rjavenje in lepljenje pene iz doze na adapter, s čimer omogoča zanesljivo zamenjavo doze. Poleg tega je AA291 primeren tudi za podmazovanje, deblokiranje, glajenje in zaščito najrazličnejših materialov, npr. iz kovina, plastike in lesa.

Čistilni robčki

Čistilni robčki

AA292

Za odstranjevanje nestrjenega bitumna, katrana, olja, lepila in tesnilnih materialov. Poleg tega odstranjuje črnilo in barve za označevanje s podlag in z rok. Robčki so idealni za čiščenje orodja in naprav za obdelavo.

Trakovi proti brnenju in vibracijam

Trakovi proti brnenju in vibracijam

AB801

Trakovi proti brnenju se uporabljajo za zmanjševanje hrupa na kovinskih okenskih poličkah (iz aluminija, pocinkane pločevine ali iz plemenitega jekla).

Primer

Primer

AT101

Ta 1-komponentni primer je izdelan iz akrilne-silikonske smole. Uporablja se za premazovanje na vpijajočih podlagah.

Primer

Primer

AT105

Ta 1-komponentni primer (za boljši oprijem) se uporablja predvsem za nevpijajoče podlage.

Primer

Primer

AT140

Ta 1-komponentni temeljni primer (za boljši oprijem) se uporablja za silikon, poliuretan in hibridna lepila in tesnila na matiranih vlažnih in vpijajočih podlagah.
Čistilec

Čistilec

AT115

To je neškodljivo čistilo za PVC, kovinske površine in illbruck letvice. Za odstranjevanje in čiščenje plastičnih površin.

Površinski čistilec

Površinski čistilec

AT160

To je sredstvo za čiščenje površin zaradi boljšega oprijema tesnil in lepil na teh površinah. Za nevpijajoče podlage, kot so kovine, plastika in steklo.

Čistilec

Čistilec

AT200

Ta čistilec na bazi acetona se uporablja za čiščenje in odmaščevanje. Čiščenje vogalov in lepljivih površin. Ne vsebuje topil in ne raztaplja občutljivih plastičnih delov.

illmod škarje

illmod škarje

AB005

Za enostavno in natančno rezanje illbruck tesnilnih trakov za fuge.

illmod povezave

illmod povezave

AB006

Začete role tesnilnih trakov za fuge lahko trajno zaščitimo proti ekspandiranju. Za fuge, širše od 30 mm.

illmod spenjalnik

illmod spenjalnik

AB007

Začete role tesnilnih trakov za fuge širine do 30 mm lahko na ta način hitro povežemo.

Škarje za letvice

Škarje za letvice

AB008

Za natančno rezanje in sproščanje illbruck letvic.

PE okrogla vrvica za polnilo

PE okrogla vrvica za polnilo

PR102

Ta okrogla vrvica za polnilo je namenjena za naknadno polnjenje gradbenih delilnih fug, spojnih fug, za izolairanje profilnega stekla itd. v notranjem in zunanjem območju.
D.B.T. d.o.o.

Podjetje D.B.T. d.o.o. je bilo ustanovljeno konec leta 1991 v sosednji Hrvaški. Svoj program je usmerilo na tržišče stavbnega in pohištvenega okovja s široko ponudbo proizvodov priznanih evropskih proizvajalcev kot tudi domačih. Leta 2005 je podjetje odprlo svojo podružnico v Sloveniji.

Kontakt

D.B.T. d.o.o.

Naslov: Sp. Vižinga 21d, 2360 Radlje ob Dravi, Slovenija

E-pošta: info@dbt.si

Telefon: 02 888 10 00

Telefax:02 888 10 02