Predfasadni sistem

Prilagojene sistemske rešitve sistema - prilagojenega za vse vrste gradnje 

 

Bodoča Uredba o prihranku energije [EnEV] bo predpisovala, da morajo biti zidovi v prihodnje izolirani toliko, da znižajo porabo energije za gretje za 30 % (!). To je velik izziv, saj močneje izolirani zidovi zagotovo ne poenostavljajo montažo oken. Glede na to dejstvo je preverjena predzidna montaža pri gradnji pasivnih hiš perspektivna rešitev. Da bi se preprečil geometrični toplotni most se okna montirajo v ravnini izolacije. 

Obstaja velika ponudba sistemov za montažo oken v ravnini izolacije. Vendar pa ni bil noben sistem deležen tolikšnih raziskav in obsežnih testiranj kod illbruckov sistem za predzidno montažo. Na sebe je opozoril kot prva in do sedaj edina s strani ift Rosenheim (usklajena z Direktivo MO-01/1 in MO-02/1) certificirana in na lepilu zasnovana rešitev za predzidno montažo. Razporeditev obremenitve se izvaja s pomočjo lepljenja nosilnosti najmanj 200 kg/m! S pomočjo 13 posamičnih testiranj in kalkulacijskih izračunov so dokazane vse relevantne bistvene lastnosti. Na ta način je to najbolj preskušani sistem na trgu. To bi moralo za Vas kot projektanta, obdelovalca ali investitorja predstavljati predvsem eno: več zanesljivosti glede prihodnje izvedbe. Trenutno je sistem na voljo v treh različicah s šestimi različnimi projekcijami, primernimi za običajno uporabo v 
gradbeništvu.

 

Prednosti sistemov za predzidno montažo:

  • Varnost sistema zaradi obsežnih testiranj in statičnih dokazov za vse podlage, ki so običajne v gradbeništvu 
  • Lepljenje brez dodatnega podpiranja
  • Nizki stroški montaže oken zaradi izjemno hitre montaže
  • Zrakotesnost in vodotesnost, zaradi česar so veliki prihranki pri porabi energije in ohranjanju vrednosti 
  • Dobra zvočna izolacija

Predfasadni sistem

Predfasadni sistem

Plošča za montažo okna

PR011

Sistem tipa 1 za izbokline 35 in 50 mm.

Podboj za montažo okna

PR007

Inovativni PR007 je sestavljen iz mehansko visoko obremenitvenega gradbenega materiala z dovoljenjem DIBt-a.
Podboj se je še posebej izkazal kot primeren za optimalno pritrjevanje in tesnjenje oken za kompozitne termoizolacijske fasade.

Izolacijski klin

PR008

Izolacijski klin za sistem tipa 2.

Kotnik za montažo okna

PR010

Sistem tipa 3 z izboklinami od 120 - 200 mm.

Izolacijski blok

PR012

Izolacijski blok za sistem tipa 3.
D.B.T. d.o.o.

Podjetje D.B.T. d.o.o. je bilo ustanovljeno konec leta 1991 v sosednji Hrvaški. Svoj program je usmerilo na tržišče stavbnega in pohištvenega okovja s široko ponudbo proizvodov priznanih evropskih proizvajalcev kot tudi domačih. Leta 2005 je podjetje odprlo svojo podružnico v Sloveniji.

Kontakt

D.B.T. d.o.o.

Naslov: Sp. Vižinga 21d, 2360 Radlje ob Dravi, Slovenija

E-pošta: info@dbt.si

Telefon: 02 888 10 00

Telefax:02 888 10 02