Trakovi

Illmod i

Illmod i

TP001

Trak za tesnjenje fug, ki je všit v folijo, je namenjena za zračno nepropustno izolacijo okenskih spojnih fug na notranji strani. Ob želenem času se aktivira s pomočjo vlaken za odpiranje traku.

Illac

Illac

TP300

Ta tesnilni trak za fuge je primeren za konstrukcije fug, npr. pri okenskih spojih, pokritih okenskih spojnih fugah ali kot omejitev izolacijskega materiala.

Illmod 600

Illmod 600

Ta Premium trak za tesnjenje fug se je dokazal že leta 1965 pri izoliranju fug proti padavinam, pri čemer omogoča difuznost vodnih hlapov in za spoje v visokogradnji. Pri tem omogoča premikanje in zanesljivo izolira fasadne fuge od - do 40 mm. Trak je dolgotrajen in odporen proti vremenskih pogojem.

Illmod a

Illmod a

TP601

Ta trak za tesnjenje fug, ki je všit v folijo, je namenjen za zunanjo izolacijo okenskih fug, nepropustno za padavine.

Illmod max

Illmod max

TP602

Ta trak za tesnjenje fug je v skladu s posebnimi zahtevami zunanje izolacije okenskih spojnih fug. Samo z eno dimenzijo traku se izolirajo običajne širine okenskih spojnih fug. Odpornost proti vplivom vremena.

Illmod eco

Illmod eco

TP610

Ta tesnilni trak za fuge je namenjena za zunanje izoliranje proti padavinam na spojnih fugah v visokogradnji. TP610 illmod eco se vgrajuje pri montažah oken, kovinskih delov ali lesu in pri izdelavi kontejnerjev. Odporen je proti vplivom vremena.

Illmod duo RK

Illmod duo RK

Ta multifunkcionalni tesnilni trak je izdelek za izoliranje proti prodiranju zraka in za toplotno izolacijo v spojnih fugah na zabojih za rolete. Značilnost difuznosti vodne pare “znotraj gostejše kot zunaj ” se doseže s povečanim komprimiranjem edinstvene dvojno preklopljene notranje strani. TP021 se uporablja v novogradnjah in pri sanacijah.

Illmod duo eco

Illmod duo eco

TP320

Ta multifunkcionalni tesnilni trak je izdelek za izoliranje nepropustnosti za zrak in toplotno izoliranje v okenski fugi. Karakteristika difuznosti vodne pare “znotraj gostejše kot zunaj ” se doseže s povečanim komprimiranjem edinstvene preklopljene notranje strani. TP320 se postavlja v pokrite fuge, z dolgotrajno zaščito proti UV-žarkom se poveča nivo zunanje zaščite proti vremenu.

Illmod trioplex FBA

Illmod trioplex FBA

TP651

Ta multifunkcionalni tesnilni trak je namenjena za izoliranje spojnih fug pri oknih in vratih, ki ne prepuščajo zrak in padavine, hkrati pa ima tudi karakteristike, potrebne za toplotno izolacijo skozi celo leto. Primeren je za gradnjo, katere globina je manjša od 58 mm, zato je izjemno primeren za izoliranje stalnega spoja na okenski polički (FBA). Patentirano bočno impregniranje zadovoljuje zahteve RAL zagotavljanja kvalitete, ko gre za karakteristike difuznosti vodne pare “znotraj gostejše kot zunaj ”.

Illmod trioplex+

Illmod trioplex+

TP652

Ta multifunkcionalni tesnilni trak je namenjena za izoliranje spojnih fug med okni in vrati, ki so nepropustne za zrak in padavinam z istočasnimi karakteristikami za toplotno izoliranje preko celotne gradbene globine. Edinstven notranje stopnjevan trak in patentirano bočno impregniranje zadovoljuje povečane zahteve v pasivnih hišah, novogradnjah in prenovah. Glede difuzije vodne pare ima TP652 karakteristiko „znotraj tesni bolje kot zunaj “.
Akrilni trak

Akrilni trak

TN021

Akrilni trak vsebuje zmes visoko elastičnega akrilata in steklenih mikro kroglic kot polnilo, ki so oblikovane z ekstruzijo in nato posušene s pomočjo UV svetlobe. Izdelek ima zelo veliko sposobnost lepljenja in se lahko uporablja za številne strukturno neporozne materiale in za številne druge uporabe. Lahko se lepijo tudi mehanični povezovalni elementi.

Distančni trak

Distančni trak

TN115

Ta trak je zaprt trak, z gladkimi porami, enostransko samolepilen iz PE pene, brez zaščite. TN115 se v glavnem uporablja za zastekljevanje v industriji stekla in gradbeništvu.

Elastični trak z jekleno strukturo

Elastični trak z jekleno strukturo

TN126

Samolepilni polietilenski trak za elastične izolacijske materiale, npr. za izoliranje falca za steklo; izoliranje parapetnih elementov in plošč.

Zaščitni trak za zastekljevanje

Zaščitni trak za zastekljevanje

TN136

Ta zaščitni trak za zastekljevanje je izjemno učinkovit trak za zaščitno zastekljevanje, ki je razvit zato, da bi se izboljšala varnost oken in vrat s pritrdilnimi letvicami. Izdelek se uporablja kot nadomestilo za običajno notranje tesnjenje, pri čemer se enota stekla spaja z okvirjem in zapečati. Pri pravilni izbiri in nanosu proizvoda je skoraj nemogoče odstraniti enoto z zunanje strani (razen da se uniči).

Izolacijski trak in trak za izolacijo proti vibracijam LR

Izolacijski trak in trak za izolacijo proti vibracijam LR

TN553

Ta visokokvalitetni trak iz penastega materiala se uporablja za izoliranje med tesno spojenimi gradbenimi deli. Uporablja se za izoliranje v visokogradnji in pri izdelavi fasad ter za izolacijo proti vibracijam pri gradnji z lesom, kovinami in v masivni gradnji. Druge možnosti za uporabo traku : pri izdelavi strojev in kontejnerjev, klimatskih naprav ali opažev.

Polietilenski lepljivi trak

Polietilenski lepljivi trak

TN563

Ta lepljivi trak je namenjen za zaščito, izolacijo in zmanjševanje vibracij ter se uporablja na številnih področjih, npr. viseče fasade, strukturno zastekljevanje, izoliranje strešnih oken, zapiranje cevnih sistemov v napravah za ventilacijo in klimatskih napravah, vmesnih zidovih, v strojegradnji, za izdelavo motornih vozil in kontejnerjev in za oblaganje.

D.B.T. d.o.o.

Podjetje D.B.T. d.o.o. je bilo ustanovljeno konec leta 1991 v sosednji Hrvaški. Svoj program je usmerilo na tržišče stavbnega in pohištvenega okovja s široko ponudbo proizvodov priznanih evropskih proizvajalcev kot tudi domačih. Leta 2005 je podjetje odprlo svojo podružnico v Sloveniji.

Kontakt

D.B.T. d.o.o.

Naslov: Sp. Vižinga 21d, 2360 Radlje ob Dravi, Slovenija

E-pošta: info@dbt.si

Telefon: 02 888 10 00

Telefax:02 888 10 02