Tesnilne mase

Silikon za okenske in spojne fuge

Silikon za okenske in spojne fuge

FA101

Ta 1-komponentni silikonski izolacijski material je še posebej primeren za tesnjenje oken, spojne fuge in druge pomične fuge. Omogoča trajno in dobro prileganje na večino podlag z zaprtimi porami, npr. eloksirani aluminij, poliacrilaten, polikarbonati, lakiran ali zastekljeni les, steklo ali zastekljene površine.

Lepilo za ogledala

FA940

To 1-komponentno silikonsko lepilo je zelo primerno za lepljenje ogledal z izenačevanjem obremenjevanja na različnih podlagah, za lepljenje občutljivih plastičnih materialov, npr. PMMA in polikarbonatov in za izolacijska dela na naravnem kamnu.

Silikon za okna

Silikon za okna

FA801

Ta 1-komponentni silikonski material ustreza zahtevam DIN 18545-E, zaradi česar je še posebej primeren za izoliranje stekel pri lesenih in leseno-kovinskih oknih, pa tudi za izoliranje stikalnih fug pri notranjih ali zunanjih oknih in vratih. Viskoznost je prilagojena industrijski obdelavi s pištolami na stisnjeni zrak.

Silikon za steklene fasade

Silikon za steklene fasade

FA850

Ta 1-komponentni silikonski izolacijski material je primeren za največje zahteve v pomičnih fugah na visokogradnji. Še posebej je primeren za pečatenje na strani, ki je izpostavljena vremenskim vplivom na zastekljenih fasadah (Structural- Glazing) in za izolacijo na zastekljenih strehah, zimskih vrtovih, fasadnih zavesah in okenskih fasadah ter za druge uporabe na steklenih zgradbah.

Silikon za naravni kamen

Silikon za naravni kamen

FA870

Ta 1-komponentni silikonski izolacijski material je še posebej primeren za elastično izoliranje spojnih in pomičnih fug med naravnim kamnitim materialom kot so granit, skrilavec, terac, marmor itd. ter za spojne fuge na druge gradbene materiale kot so beton, keramika, kovine, steklo, PVC in obdelan les. FA870 se uporablja v kopalnicah in za prhe, v kuhinjah, vhodnih prostorih, na stopniščih, tleh, balkonih, fasadah in terasah v notranjem in zunanjem prostoru.

Mat silikon za naravni kamen

Mat silikon za naravni kamen

FA 880

Ta 1-komponentni silikonski izolacijski material je še posebej primeren za elastično izoliranje spojnih in pomičnih fuga med naravnimi kamnitimi materiali kot so granit, skrilavec, teraco, marmor itd. ter za spojne fuge na drugih običajnih gradbenih materialih kot so beton, keramika, kovine, steklo, PVC in obdelan les. FA875 se uporablja v kopalnicah in za prhe, kuhinjah, vhodnih prostorih, stopniščih, tleh, balkonih, fasadah in terasah v notranjem in zunanjem prostoru.

Silikon za prehrambne artikle

Silikon za prehrambne artikle

GS202

Ta 1-komponentni silikonski izolacijski material se uporablja povsod, kjer je možen stik s prehrambnimi artikli, pitno vodo in vodo za akvarij. Še posebej je primeren za fugiranje in izoliranje na silikatnih podlagah s trajno vlago ter za lepljenje steklenih akvarija po DIN 32 622.

Silikon za sanitarije

Silikon za sanitarije

GS241

Ta 1-komponentni silikonski izolacijski material je zaradi svoje dobre odpornosti na vlažne prostore še posebej primeren za izoliranje spojnih in razdelilnih fug:

  • v sanitarnem območju
  • na keramičnih stenah
  • na kopalnih kadeh in razdelilnih stenah za prhanje
  • v območju kuhinje
  • v gradnji s steklenimi in kovinskimi materiali
Strukturni akril

Strukturni akril

LD701

Ta akrilni izolacijski material je še posebej primeren za popravljanje okvar v strukturi brušenega ometa, za izoliranje razpok in fug v stenah, poroznem betonu, kamnu, ometu, med drugim v notranjem in zunanjem območju. Ni primeren za razdelilne fuge.
Akril

Akril

LD702

Ta 1-komponentna akrilna disperzija je primerna za izoliranje fug v notranjem območju s manjšimi obremenitvami in za izoliranje fug in spojev npr. na stropu, na lažjih gradbenih zidovih, okenskih poličkah in zabojih za rolete in za izpolnjevanje razpok in fug v poroznem betonu, kamnu, ometu in lesu.

Soboslikarski akril

Soboslikarski akril

LD703

Ta disperzijski akrilni izolacijski material je primeren za izoliranje spojnih fug med okenskimi in vratnimi okviri in zidovi, ometi in mavčnimi ploščami za manjše premikanje in za izoliranje razpok in fug v poroznem betonu, kamnu, ometu in lesu.

Akril za gradbene spojne fuge

Akril za gradbene spojne fuge

LD705

Ta disperzijski akrilni izolacijski material je primeren za izoliranje spojnih fug med okenskimi in vratnimi okviri in zidovi, ometi in mavčnimi ploščami za manjše premikanje in za izoliranje razpok in fug v poroznem betonu, kamnu, ometu in lesu. Za izoliranje okenskih spojnih fug se lahko ta akril uporablja samo v notranjem območju.

Lepilo in izolacijski material

Lepilo in izolacijski material

OS111

Ta lepljivi in izolacijski material se lahko taki obdeluje in prilega tudi na mokre podlage. Za lepljenje bitumenskih strešnih kritin (vključno APP-i SBS-modificirani bitumen). Za vodotesno zapiranje fug, šivov in spojev na strešnih robovih, dimnikih, svetlobnih kupolah, strešnih prehodih. Za lepljenje vodnih odvodov in vsebnikov za prod. Za izoliranje puščanja in za (nujna) popravila, tudi na mokrih podlagah. Za pritrjevanje kovinskih plošč na betonske in kamene podlage. Za lepljenje robnih trakov pri vertikalnih fasadnih opravilih.

Silikon za plastične materiale

Silikon za plastične materiale

OS700

Ta silikon je primeren za kvalitetne, elastične izolacije v bazenih in na ravnih strehah, za spoje PVC-folije na gradbene elemente; v območju laboratorija in v nuklearnem laboratoriju, v gradbenem območju obrata za obdelavo prehrambnih živil (transparentna nastavitev). OS700 priporočajo vodilni proizvajalci PVC-folij (npr. B.DLW/delifol, DYNAMIT NOBEL/Trocal, BRAAS/Rhepanol, Rhenofol). Zaradi stalnega kontakta z vodo mora biti izolacijski material kompletno obdelan.

Izolacijski material za fuge v visokogradnji

Izolacijski material za fuge v visokogradnji

SP525

Ta 1-komponentni hibridni izolacijski material je primeren za elastično izoliranje spojnih in pomičnih fug v notranjem i zunanjem območju ter za izoliranje okenskih fug in spojnih fug za vrata.

D.B.T. d.o.o.

Podjetje D.B.T. d.o.o. je bilo ustanovljeno konec leta 1991 v sosednji Hrvaški. Svoj program je usmerilo na tržišče stavbnega in pohištvenega okovja s široko ponudbo proizvodov priznanih evropskih proizvajalcev kot tudi domačih. Leta 2005 je podjetje odprlo svojo podružnico v Sloveniji.

Kontakt

D.B.T. d.o.o.

Naslov: Sp. Vižinga 21d, 2360 Radlje ob Dravi, Slovenija

E-pošta: info@dbt.si

Telefon: 02 888 10 00

Telefax:02 888 10 02